%|%%|%

Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid

Gepubliceerd op 26 november 2015

Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid

In onze bedrijfsvoering hechten wij er veel waarde aan dat we samen met onze medewerkers aandacht kunnen besteden aan de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid gedurende ieders werkzame leven. Als werkgever wil Personeel en Arbeid BV graag aandacht geven aan iedere medewerker zodat hij plezier in zijn werk heeft, voldoende geld verdient en regelt dat hij dagelijks energiek en fit op zijn werk verschijnt en zo de resultaten behaalt die hij met ons heeft afgesproken.

Als werkgever scheppen we graag de voorwaarden waaronder de werknemer deze verantwoordelijkheid op zich kan nemen en fit en vitaal kan blijven werken. Gezien het feit dat onze organisatie met veel flexwerkers werkt en medewerkers vaak buiten de deur bij klanten werken, willen we graag dat er een digitale toolkit Duurzame Inzetbaarheid beschikbaar komt.
Een toolkit waarin de medewerker, met coaching van zijn leidinggevende, jaarlijks aan de slag kan met de vraag: is mijn baan passend binnen mijn loopbaan? Deze toolkit Duurzame Inzetbaarheid moet verder worden ontwikkeld en digitaal beschikbaar komen, zodat onze werknemers deze altijd zelf kunnen gebruiken en wij hem ook kunnen inzetten voorafgaand aan een functioneringsgesprek.
Het doel van het project is om medewerkers jaarlijks een analyse van hun eigen vitaliteit en duurzame inzetbaarheid te laten maken, waarbij zowel wordt gekeken naar aspecten in werk-privé balans en leefstijl als naar aspecten van zijn functie, het werkveld en zijn financiële situatie. Op basis van deze analyse maakt de medewerker samen met de leidinggevende een Persoonlijk VitaliteitsPlan, waarin concrete doelstellingen en afspraken worden geformuleerd ten behoeve van de vitaliteit en de duurzame inzetbaarheid van de medewerker.

Personeel & Arbeid BV wil met de digitale toolkit Duurzame Inzetbaarheid haar medewerkers in staat stellen jaarlijks een scan te maken van hun eigen vitaliteit, waarbij onder andere wordt gekeken naar aspecten in werk-privé balans, leefstijl, aspecten van de functie en financiële situatie. Op basis van deze analyse stelt de medewerker samen met de leidinggevende een Persoonlijk VitaliteitsPlan met concrete doelstellingen op.
Dit project wordt mede gefinancierd met middelen uit het Europees Sociaal Fonds.
ESF project nummer:
2014EUSF2011037

Certificeringen:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten