%|%%|%

Van Campen Consulting introduceert De Digitale Arboservice®

Gepubliceerd op 13 december 2013

Van Campen Consulting introduceerde afgelopen dinsdag op de themabijeenkomst
‘Modernisering Ziektewet’ een veelomvattende innovatie in de Arbo-dienstverlening: De Digitale Arboservice®. Deze digitale tool is een abonnement om zorg en begeleiding te organiseren voor de medewerker die daar zelf bij betrokken wordt.

Marleen Teunis, algemeen directeur van Van Campen Consulting, presenteerde voor het allereerst De Digitale Arboservice® (De Das). De Das bestaat uit verschillende digitale online tools om zodoende de digitale zorg en begeleiding voor de medewerker te organiseren, waar hij zelf actief bij betrokken wordt, om eigen keuzes te maken op basis van passende informatie over mogelijkheden en arbeidsbeperkingen.

De bouwstenen van De Digitale Arboservice®
De Das bestaat uit vier verschillende bouwstenen. Allereerst de app ‘Ik ben ziek?!’ waarbij de werknemer zichzelf online kan afmelden en vervolgens kan aangeven of hij de volgende dag weer aanwezig zal zijn op zijn werkplek. Met ‘het werkhervattingsplan’ bereidt de medewerker zijn eigen werkhervattingsplan voor zodat hij zelf nadenkt over zijn herstel. Hierbij scoort de medewerker digitaal zijn eigen arbeidsmogelijkheden- en beperkingen.
 De Das bestaat verder uit het platform ‘de reintegratieversneller’ waar een werknemer op zoek kan gaan naar een andere werkomgeving waar hij een aantal weken kan werken aan zijn herstel. Tot slot kan de werkgever via ‘Beeldschermzorg’, een portal, medewerkers een diversiteit aan informatie aanbieden van betrouwbare en gevalideerde zorg.

De opmars van E-Health vormt de aanleiding
Het ontwikkelen van deze digitale tool komt voort uit de opmars van E-Health. In twee jaar tijd is er namelijk een revolutie ontstaan binnen de curatieve en preventieve zorg. Tegenwoordig kunnen patiënten en zorgverleners informatie, kennis en behandelingen vinden op meer dan 300 applicaties. E-Health zorgt voor een grote betrokkenheid en zelfmanagement en door middel van handige online tools kan er gewerkt worden aan de eigen gezondheid van een medewerker. Deze werkwijze biedt kansen voor de arbozorg, omdat in de praktijk blijkt dat allerlei factoren de snelheid van ondersteuning bij re-integreren belemmeren. De Das lost de problemen sneller en goedkoper op.

Meerdere sprekers
De introductie van De Digitale Arboservice® werd ingeleid door een presentatie van Teun Teunis, promovendi aan het Massachusets General Hospital en de Harvard Medical School, over het zogeheten PATIËNT+ en de rol van E-Health en Gezondheid 2.0. PATIËNT+ ontwikkelt digitale keuzehulpen die de patiënt en arts ondersteunen in hun gezamenlijke besluitvorming over de beste behandeling.
Daarnaast verzorgde juriste en advocate Ingeborg van den Broek een presentatie waarbij de veranderingen en de gevolgen van de modernisering van de Ziektewet werden toegelicht aan de tientallen werkgevers die op de themabijeenkomst waren afgekomen. De inspirerende middag werd tesamen met alle aanwezigen afgesloten met een netwerkborrel.

Certificeringen:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten