%|%%|%

Triageplein 2.1 komt eraan

Gepubliceerd op 07 oktober 2013

De digitale omgeving van HaakPlus® voor het auditen van zowel de telefonische als de fysieke triagegesprekken is opnieuw gebouwd als applicatie: triageplein 2.1. HaakPlus® is het gevalideerde meetinstrument voor het meten van kwaliteit van het triagegesprek. Het voordeel van HaakPlus® is dat het integraal de kwaliteit van de triage toetst. Hierbij worden ook de communicatie, de medische veiligeheid en de professionele kwaliteit beoordeelt.  

Veranderingen triageplein 2.1 
Maar wat is er veranderd? José Spelberg, manager Instroom bij Van Campen Consulting, legt uit. “Het validatieonderzoek van IQ healthcare van UMC St Radboud leverde een aantal aanbevelingen op die we hebben meegenomen in het nieuwe triageplein 2.1. Het gaat om een gewogen meting en nog meer aandacht voor medische veiligheid”, verklaart Spelberg. De items kunnen ten opzichte van elkaar een andere beweging krijgen. Er kunnen meer data worden opgenomen, zoals leeftijd, werkervaring, achtergrond, opleiding en contracturen in relatie met de kwaliteit van de triage. Daarbij is het mogelijk verschillende niveaus op te nemen, zoals junior, senior en medior, met aangepaste weging. 

De rapportages leveren nu nog meer informatie over de kwaliteit van de triage. “Het vernieuwde triageplein is flexibeler en afgestemd op de behoefte van nu”, benadrukt Spelberg. Triageplein 2.1 biedt ook de mogelijkheid tot het digitaal beoordelen van fysieke triage, de gesprekken van de spoedtelefoon of het overleg tussen regiearts en triagist. Op verzoek van de projectgroep, bestaand uit gebruikers van Haakplus®, is de weging van de medische veiligheid, het samenvatten van de hulpvraag van de patiënt zwaarder gewogen en tevens aangevuld met een aantal indicatoren.

Geschikt voor iedere werkomgeving
Vanaf 1 januari 2014 start Van Campen Consulting met de implementatie triageplein 2.1. Met alle gebruikers wordt een individueel plan gemaakt voor de overgang. Van Campen Consulting wil dit product breder in de markt gaan zetten. Het komt van pas in iedere werkomgeving waar een patiënt of cliënt instroomt en waar triage plaatsvindt. HaakPlus® wordt steeds meer gebruikt, bijvoorbeeld bij alarmering en een beeldscherm werkomgeving. “Ons streven is dat veel meer organisaties die triage toepassen of de instroom van klanten willen organiseren, gebruik gaan maken van het triageplein”, meldt Spelberg. 

 

 

Certificeringen:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten