%|%%|%

PERSBERICHT: ‘Moet ik naar de dokter?’ genomineerd voor Health app award 2013

Gepubliceerd op 07 juni 2013

Baanbrekende app na één jaar al enorm populair. ‘Moet ik naar de dokter?’ genomineerd voor Health app award 2013

Zaltbommel/Apeldoorn, 6 juni 2013 - De app ‘Moet ik naar de dokter?’ maakt een goede kans op de Health app award 2013, de grootste Nederlandse prijs voor medische apps. Dit maakte de jury van de prestigieuze prijs gisteren bekend. Er zijn tien apps genomineerd. De winnaar wordt bekendgemaakt op 19 juni, tijdens het congres Apps4Health in Eindhoven. 

De app ‘Moet ik naar de dokter?’ is een jaar geleden ontwikkeld op initiatief van Huisartsenpost Apeldoorn en Van Campen Consulting in Zaltbommel. Dit volledig vanuit de maatschappelijke doelstelling om een tool te ontwikkelen die voor iedereen in Nederland toegankelijk is. Met de app kunnen mensen zelf beoordelen of en wanneer het nodig is om de huisarts te raadplegen. De app geeft mensen tips om klachten te verlichten en adviseert in welke gevallen ze alsnog de dokter moeten bellen. Een baanbrekende ontwikkeling voor de gezondheidszorg.

Verantwoordelijkheid en transparantie

De app helpt mensen om zelf de verantwoordelijkheid voor hun gezondheidszorg te nemen. Daarmee is de app ‘Moet ik naar de dokter?’ hét antwoord op de alsmaar stijgende zorgkosten en de hang naar meer transparantie in de zorg. Zeker nu onlangs bekend werd dat veel patiënten doktersadviezen niet opvolgen vanwege geldgebrek. De app biedt hulp bij het maken van de juiste afweging en is een goede stap op weg naar een betere beheersing van de zorgkosten.

Jury- en publieksboordeling

Aan de nominatie ging een uitgebreid traject vooraf. Ruim vierhonderd artsen, andere zorgverleners en patiënten hebben de jury geholpen bij het maken van een selectie door medische apps te beoordelen op Artsennet.nl. De meeste van deze reviews zijn bij de betreffende appbeschrijving in de Apprubriek op de website geplaatst. De jury heeft de beoordelingen meegenomen in haar beraad en heeft zelf apps getest en beoordeeld.

Congres Apps4Health

Ook in de laatste ronde van de verkiezing hebben zorgverleners en patiënten een belangrijke stem. Iedereen kan de genomineerde apps nog steeds reviewen via een formulier op www.artsennet.nl. Wie de Health app award 2013 in de wacht sleept, wordt bekend op 19 juni tijdens het congres Apps4Health in Eindhoven.

Health app award 2013

De Health app award 2013 is een initiatief van Artsennet en MedicalPHIT. Artsennet is de grootste onafhankelijke medische portal in Nederland. In 2011 is Artsennet gestart met het verzamelen van diverse medische apps die artsen kunnen beoordelen.

De app ‘Moet ik naar de dokter?’ is te downloaden via de App Store en Google Play of via www.moetiknaardedokter.nl. Voor meer informatie over de Health app award 2013 of het uitbrengen van een stem, ga naar http://www.artsennet.nl/Nieuws/Persberichten-Artsennet-en-participanten/Persbericht/133012/Genomineerde-apps-Health-app-award-2013-bekend.htm

 

Certificeringen:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten