%|%%|%

PERSBERICHT: ‘Moet ik naar de dokter?’ dubbele winnaar Health app award 2013

Gepubliceerd op 19 juni 2013

‘Moet ik naar de dokter?’ dubbele winnaar Health app award 2013

Eindhoven, 19 juni 2013 – Tijdens het congres Apps4Health op de High Tech Campus in Eindhoven is de app ‘Moet ik naar de dokter?’ vandaag verkozen tot de beste app in de zorg. De ontwikkelaars Huisartsenpost Apeldoorn en Van Campen Consulting streefden met hun zogeheten ‘zelfhulp-app’ de andere negen genomineerde apps voorbij. ‘Moet ik naar de dokter?’ sleepte ook de publieksprijs in de wacht. 

De Health app award, voor het eerst uitgereikt in 2012, is een initiatief van Artsennet en MedicalPHIT. Artsennet verzamelde vele medische apps die artsen, andere zorgverleners en patiënten de afgelopen tijd konden beoordelen. Het aantal stemmen dat de genomineerde apps kregen, vormde een van de beoordelingscriteria. De kwaliteit van de beoordelingen en de opgestelde criteria waren andere uitgangspunten voor het eindoordeel van de jury. De app ‘Moet ik naar de dokter?’ kreeg voorafgaand aan het congres Apps4Health al de meeste beoordelingen en stemmen van zorgverleners en patiënten.  

Kostenbeheersing en transparantie

De app ‘Moet ik naar de dokter?’ is een jaar geleden tot stand gekomen vanuit de maatschappelijke doelstelling om een tool te ontwikkelen die voor iedereen in Nederland toegankelijk is. Met de app kunnen mensen zelf beoordelen of en wanneer het nodig is om de huisarts te raadplegen. Mensen krijgen tips om klachten te verlichten en advies over wanneer ze alsnog de dokter moeten bellen. De app speelt hiermee doelgericht in op het maatschappelijke vraagstuk rondom de alsmaar stijgende zorgkosten en de hang naar meer transparantie in de zorg. Een uitkomst, zeker nu onlangs bekend werd dat veel patiënten doktersadviezen niet opvolgen vanwege geldgebrek.”

 Publieksprijs

‘Moet ik naar de dokter?’ wist ook de publieksprijs in de wacht te slepen. De maker van de app kreeg het grootste applaus uit de zaal na afloop van de elevatorpitch. De elevatorpitch was voorbehouden aan de tien genomineerde apps. Gert-Jo van Doornik, directeur van Huisartsenpost Apeldoorn, is blij met de erkenning: “We hebben alles op alles gezet om een app te ontwikkelen die mensen op verantwoorde wijze helpt bij het maken van de juiste afweging en op die manier de weg vrijmaakt voor een betere beheersing van de zorgkosten. Het is geweldig om te zien dat dit nu in de praktijk ook zo wordt ervaren.”

Health app award 2013

De Health app award 2013 is een initiatief van Artsennet en MedicalPHIT. Artsennet is de grootste onafhankelijke medische portal in Nederland. In 2011 is Artsennet gestart met het verzamelen van diverse medische apps die artsen kunnen beoordelen. 

Certificeringen:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten