%|%%|%

‘Moet ik naar de dokter?’ app en Thuisarts.nl bundelen krachten samen

Gepubliceerd op 16 september 2013

De ontwikkelaars van de ‘Moet ik naar de dokter?’ app werken vanaf vorige week samen met het Nederlands Huisartsen Genootschap. Afgelopen woensdag ondertekenden Gert-Jo van Doornik, directeur Regionale Huisartsenpost Apeldoorn, en Marleen Teunis-van Campen, algemeen directeur Van Campen Consulting, een samenwerkingsovereenkomst met Rob Dijkstra, bestuursvoorzitter van het Nederlandse Huisartsen Genootschap (NHG).

De patiëntenvoorlichting van Thuisarts.nl zal volgend jaar vindbaar zijn in de app. Ook gaat de app gebruik maken van de zelfzorgadviezen van de publiekswebsite, Huisartst.nl, van NHG. Aan de andere kant zal een webversie van de ‘Moet ik naar de dokter’? app zichtbaar zijn op de website Thuisarts.nl. Daarnaast zullen wijzigingen in de NHG-Triagewijzer worden verwerkt in de app. Zodoende bundelen beide partijen hun krachten samen waardoor men gebruik maakt van elkaars expertise om uiteindelijk elkaar te versterken. 

Hedendaags willen mensen steeds meer zelf lezen en weten over persoonlijke klachten, eventuele maatregelingen en of zij een dokter moeten bezoeken. Mede door de ‘Moet ik naar de dokter’ app is het mogelijk om dergelijke vraagstukken thuis vanaf een computer, tablet of mobiele telefoon te beantwoorden. Hierdoor kan men thuis beslissen of het noodzakelijk is om bij de huisarts langs te gaan.

De ‘Moet ik naar de dokter?’ app is ruim een jaar geleden ontwikkeld op initiatief van Huisartsenpost Apeldoorn en Van Campen Consulting in Zaltbommel. De app won afgelpen de Health App award van Arstnet en heeft het CE keurmerk.De NHG is verantwoordelijk voor onafhankelijke informatie over ziekte en gezondheid op de website Huisarts.nl en geeft het de TriageWijzer uit.

De ‘Moet ik naar de dokter?’ app is te downloaden via de website ‘Moet ik naar de dokter?’, via de App store of via Google Play.

Certificeringen:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten