%|%%|%

Makers van de ‘Moet ik naar de dokter?’ app geven een workshop op het Eerstelijns congres Zelfmanagement

Gepubliceerd op 23 oktober 2013

De makers van de ‘Moet ik naar de dokter?’app, Marleen Teunis, directeur  van Van Campen Consulting, en Ger-Jo van Doornik, directeur van Huisartsenpost Apeldoorn, geven op 21 november een workshop op het Eerstelijns congres Zelfmanagement 2013 in Nieuwegein. Teunis en van Doornik vertellen vanuit hun ervaring aan een breed publiek de mogelijkheden om een app beschikbaar te stellen voor de dagelijkse patiëntenzorg. 

Het Eerstelijns congres Zelfmanagement 2013 richt zich op de eerstelijnszorg waarop men inspeelt op het sleutelbegrip zelfmanagement. Hedendaags is er in de zorg een streven naar gelijkwaardigheid tussen patiënt en zorgverlener op gang gekomen. Hierbij vindt er een herschikking plaats van de taken en de verantwoordelijkheden. Techniek speelt hierbij een belangrijke rol maar die belooft vaak meer dan het feitelijk opbrengt. Het Eerstelijns congres Zelfmanagement presenteert door middel van diverse gastsprekers en workshops  de huidige stand van zaken, het beleidsmatige en financiële kader, de bewezen interventies en de nieuwste  ideeën aan een zo’n breed mogelijk publiek van bestuurders tot aan stafmedewerkers bij een eerstelijnsorganisatie.

Eén van die bewezen interventie is de ‘Moet ik naar de doker?’ app waarmee mensen zelf kunnen beoordelen of en wanneer het nodig is om de huisarts of dokter te raadplegen. Daarnaast krijgen gebruikers van de app tips en adviezen om klachten zelf te verlichten of om alsnog de huisarts of dokter te bezoeken. De ‘Moet ik naar de dokter’ app won in juni 2013 de Health app voor de beste mobiele app in de zorg. Inmiddels is er door Teunis en Van Doornik een samenwerkingsovereenkomst getekend met Huisarts.nl en is de app terug te vinden op meerdere websites van huisartsenpraktijken in Nederland.

Het ontwikkelen van een dergelijke app zoals ‘Moet ik naar de dokter?’is volgens Teunis en Van Doornik niet ingewikkeld. Alleen hoe maak je de app vervolgens beschikbaar voor de dagelijkse patiëntenzorg? Op onder andere die vraag geven Teunis en Van Doornik gedurende hun workshop op het Eerstelijns congres Zelfmanagement 2013 antwoord. 

Certificeringen:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten