%|%%|%

Binnenkort het CE-keurmerk voor de app ‘Moet ik naar de dokter?’

Gepubliceerd op 05 oktober 2012

De app ‘Moet ik naar de dokter’ wordt binnenkort voorzien van een CE-keurmerk. Dat maakte Gert-Jo van Doornik, directeur van Huisartsenpost Apeldoorn, onlangs bekend in het televisieprogramma Nieuwsuur. Hij heeft de app samen met Van Campen Consulting ontwikkeld.

Ook in de zorg zijn de apps aan een opmars bezig. Zowel voor patiënten als voor artsen zijn het leuke handigheidjes en medische hulpmiddelen. In het programma NIeuwsuur legde Van Doornik uit dat huisartsenposten een toename zien van het aantal telefoontjes die niet spoedeisend zijn. Mensen twijfelen of ze een arts moeten zien of ze zijn ongerust. “Voor deze mensen hebben we de app ontwikkeld. Het is een medisch hulpmiddel waarmee mensen kunnen beoordelen of ze een dokter moeten raadplegen.”, aldus Van Doornik.
Medische hulpmiddelen horen een CE-keurmerk te hebben en dat traject wordt momenteel voor de app ‘Moet ik naar de dokter?’ doorlopen.

Patiënten kunnen moeilijk beoordelen hoe betrouwbaar een app is. Van Doornik wees erop dat de protocollen en procedures die huisartsenposten gebruiken, vertaald zijn voor de app ‘Moet ik naar de dokter?’

Heeft u de uitzending gemist? Klik dan op de onderstaande URL of ga naar www.nieuwsuur.nl en kijk bij de uitzending van donderdag 27 september.
http://nieuwsuur.nl/video/423586-medische-apps-vloek-of-zegen.html
 
De app ‘Moet ik naar de dokter?’ kan gedownload worden via
www.moetiknaardedokter.nl of via de appstore van uw smartphone.

 

 

Certificeringen:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten