%|%%|%

Aantoonbare succesformule brengt verzuim terug tot 2 procent

Gepubliceerd op 22 oktober 2012

Werkgevers profiteren fors als ze investeren in een betere gezondheid van hun personeel. Een daling van het ziekteverzuim met 1 procent scheelt alle bedrijven samen jaarlijks 2,6 miljard euro aan kosten. Gezonde werknemers zorgen bovendien voor een hogere productiviteit. Een toename hiervan met 1 procent door duurzaam werken is goed voor 6 miljard euro extra per jaar.

Deze cijfers maakte staatssecretaris Paul de Krom van Sociale Zaken gisteren bekend bij de start van de campagne Duurzame inzetbaarheid. Organisatieadviesbureau Van Campen Consulting heeft voor een duurzame aanpak van verzuim de succesvolle methode Oplossingsgericht Verzuimmanagement® ontwikkeld die een uitstekend eindresultaat oplevert: een duurzaam personeelsbeleid tegen de laagste kosten.

Met de methode Oplossingsgericht Verzuimmanagement® slaagt Van Campen Consulting er aantoonbaar in het verzuim terug te brengen tot 2 procent. Dat is vooral het geval in de zakelijke dienstverlening en bij gemeenten en het onderwijs. Oplossingsgericht Verzuimmanagement® is een bewezen succesformule: feiten en cijfers wijzen uit dat het mogelijk is het verzuimpercentage terug te brengen tot maximaal 3%. Gegarandeerd en in elke organisatie, ook in sectoren met een hoog verzuim, zoals onderwijs (6%) en zorg (5,5%). Dit levert een fikse kostenbesparing op.

Iedereen hecht waarde aan een duurzame, goede gezondheid. Werknemers willen gezond en vitaal blijven en ook werkgevers hebben daar belang bij.
Oplossingsgericht Verzuimmanagement® introduceert een andere manier van omgaan met verzuim en ziek zijn.
Marleen Teunis, directeur van organisatieadviesbureau Van Campen Consulting, publiceerde haar ideeën over verzuimmanagement in het boek: "Werken, iedereen wordt er beter van." In deze visie staat sturen op mobiliteit centraal. Dit bepaalt of een leidinggevende praat over terugkeer op de werkplek, wat cruciaal is voor het welzijn van de medewerker en voor reduceren van verzuim. Teunis: ‘Werken wordt ingezet als helende aanpak van ziekte. Werken kan, als je er maar beter van wordt.'

Oplossingsgericht Verzuimmanagement® garandeert gezonde en vitale werknemers    

 

Certificeringen:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten