%|%%|%

Cursus doktersassistente

Bent u doktersassistente en op zoek naar een cursus? Wij bieden een groot aantal cursussen voor doktersassistenten aan. Specifiek gericht op uw beroepssituatie.

Cursussen gericht op de taken van de doktersassistente

Als doktersassistente bent u het eerste aanspreekpunt van uw praktijk. U voert ook vaste taken uit zoals triage en het verrichten van kleinere handelingen. Een doktersassistente kan een groot aantal verschillende taken hebben. Sommige taken vereisen specifieke kennis en vaardigheden. Het kan zijn dat u dit niet direct in huis heeft. Dan is het goed om bij te scholen via een cursus of training.

Wij bieden cursussen aan specifiek gericht op de taken van de doktersassistente. Denk bijvoorbeeld aan een cursus voor het maken van cervixuitstrijkjes of een cursus hechten en wondbehandeling. Ook gaan we in op een goede manier van werken voor de doktersassistente.  Bijvoorbeeld via onze cursus hygiënisch en veilig werken, of via onze cursus tijdmanagement.    

Cursus doktersassistente gericht op omgang met patiënten

Als doktersassistente heeft u veel contact met patiënten. U communiceert dagelijks met patiënten en geeft hen ook vaak advies. Dit is niet altijd even eenvoudig. Iedere patiënt is anders. Ze verschillen in wat ze meemaken, maar ook in gedrag en houding. Voor u als doktersassistente is het belangrijk dat u goed om weet te gaan met situaties die zich voordoen. Hoe gaat u om met rouwende patiënten? Waar dient u rekening mee te houden bij allochtone patiënten? Hoe stelt u zich op? 

Om u te trainen in de juiste manier van omgaan met patiënten en hun situaties bieden we de volgende cursussen aan:

  • Verwerkingsprocessen, verlies kent iedereen
  • Assertiviteit in de huisartspraktijk
  • In gesprek met de allochtone patiënt
  • Oplossingsgericht omgaan met agressie
  • Omgaan met klagende en eisende patiënten
  • Efficiënt telefonisch communiceren
  • Motiveren van patiënten tot therapatietrouw


Cursus doktersassistente gericht op triage

Bent u op zoek naar cursussen die specifiek ingaan op het uitvoeren van triage? Ook deze bieden wij aan. Meer informatie daarover vindt u op onze pagina training triage.

Certificeringen:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten