%|%%|%

Open Opleiding Oplossingsgericht Verzuimmanagement voor Bedrijfsartsen (btw-vrij)

terug naar overzicht

Voor deze cursus zijn geen data beschikbaar

Delen:

Cursus details

In deze werkwijze is de bedrijfsarts belangrijk om juist in complexe verzuimsituaties goed te adviseren over duurzaam inzetbaarheid. Deze training biedt handvatten voor de bedrijfsarts die succesvol wil  samenwerken in de keten van verzuimexperts zoals de verzuimmanager, de personeelsfunctionaris  en-of  de leidinggevende om zo te komen tot blijvende verzuimreductie.

U kunt zich door het volgen van deze opleiding onderscheiden in de markt als bedrijfsarts gezien de adequate en betrokken manier van samenwerken met de organisatie waar u voor werkt.

De opleiding is gebaseerd op de methode Oplossingsgericht Werken vanuit de positieve psychologie.

Schrijf je direct online in.

De rol van de bedrijfsarts

De rol van de bedrijfsarts is complex doordat ze alle vragen krijgen die de leidinggevende ze voorzet. Dit terwijl de bedrijfsarts specialist is in het beoordelen van de arbeidsmogelijkheden en inzetbaarheid. Het advies van de bedrijfsarts is waardevol als het gericht is en aansluit bij de werkwijze van de leidinggevenden.  Een andere aanpak kan dan de sleutel zijn, waarmee succes behaald wordt in de (begeleiding van de) re-integratie. Een van die methode is Oplossingsgericht Verzuimmanagement®.

Wat is het doel van deze cursus?

Samenwerking in de keten van bedrijfsarts, verzuimmanager en leidinggevende te vergroten op basis van Oplossingsgericht Verzuimmanagement®.

Wat komt aan bod?

·         De theoretische en wetenschappelijke achtergrond van oplossingsgericht werken binnen verzuim z.g. Oplossingsgericht Verzuimmanagement®

·         De rol van de bedrijfsarts tijdens het spreekuurcontact en de advisering aan de werkgever

·         Samenwerking bedrijfsarts  arbeidsdeskundige 

·         Theorie motiverende gespreksvoering bij Oplossingsgericht Verzuimmanagement®

·         Uitleg en instructie over de methodiek Oplossingsgericht Verzuimmanagement®

Certificeringen:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten