De teleurstelling is groot voor veel mensen met de harde lockdown. Waarbij wij als werkgevers ook opnieuw aandacht moeten hebben voor werken en hoe om te gaan met OMIKRON?

Wat weten we nu


De nieuwe variant brengt andere symptomen met zich mee.

Ook al zijn Wetenschappers nog druk bezig met het onderzoeken van Omicron, weten we wel dat Omikron anders is dan eerdere Covid-varianten. Zo zouden de ernstige symptomen nu veel minder aanwezig zijn. Mensen worden er minder erg ziek van.

Professor Tim Spector, genetisch epidemioloog aan King’s College London, noemt de volgende symptomen waar je nu wél moet uitkijken:

 • Hoofdpijn
 • Keelpijn
 • Moeheid
 • Loopneus
 • Niezen

Bovenstaande symptomen worden daarna pas gevolgd door de klassieke symptomen van een Covid infectie, al heeft meer dan 50% van de mensen hier op het moment geen last van:

 • Koorts
 • Hoesten
 • Verlies van geur

Milder

Patiënten zouden vooral last hebben van vermoeidheid, maar niet hun smaak en geur verliezen. De symptomen lijken met een pijnlijke keel en hoofdpijn een stuk milder te zijn vergeleken met de andere varianten waar hoge koorts en ademhalingsproblemen bij komen kijken. De professor benadrukt dat het, zoals met alle varianten, uiteraard ook ligt aan je leeftijd en algehele gezondheid. De één kan het dus altijd heftiger ervaren dan een ander.

Als werkgever is het belangrijk dus iedereen met vage klachten het advies te geven zelftesten te doen en bij twijfel altijd testen bij de GGD. Dit om de besmetting op de werkvloer te voorkomen. Tevens is goede voorlichting van belangrijk aan al uw medewerkers. Dat ze opnieuw de regels opvolgen!

 1. Was vaak en goed uw handen.
 2. Houd 1,5 meter afstand.
 3. Blijf thuis bij klachten en laat u direct testen.
 4. Zorg voor voldoende frisse lucht.

Meer bekijken op rijksoverheid.nl

Van Campen Consulting ondersteunt u graag, voor vragen de coronalijn bellen kan nog steeds! Bel: 088 818 00 22

Vakantie

Tussen kerst en oud en nieuw zijn wij geopend als arbodienst. Wel zijn ook bij ons een aantal medewerkers vrij. Dit wil zeggen dat als u een vraag heeft mogelijk door de vervanger van uw casemanager wordt geholpen.