%|%%|%

Triage in de eerstelijnszorg

De doktersassistente heeft als taak om de patiënt aan de telefoon of balie doelmatig en snel op te vangen. De assistent zorgt ervoor dat de patiënt op de juiste tijd, de juiste zorg van de juiste hulpverlener krijgt. Goede samenwerking met de regiearts en andere zorgverleners is essentieel.

Goede triage vereist specifieke deskundigheid. Van Campen Consulting is gecertificeerd opleider en leidt doktersassistenten of verpleegkundigen van huisartsenposten en praktijken op tot gediplomeerd triage–assistent en geeft een door de branche erkend diploma af. De opleiding gebeurt volgens de regelgeving van de branche Vereniging Huisartsenposten Nederland (InEen) en de Nederlandse Vereniging Dokters Assistenten (NVDA). Gediplomeerde triage-assistenten worden opgenomen in het centraal register van de branchevereniging.

Als de opleiding is afgerond, beschikt de triage-assistent over de vereiste kennis en vaardigheden om klacht en vraag van een patiënt te beoordelen. Om de urgentie toe te kennen en de logistieke coördinatie, dus de instroom van de patiënt, te plannen en te organiseren.

Voor meer informatie over de opleiding tot triagist verwijzen wij u graag naar ons open opleidingscentrum PRO®.

Certificeringen:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten